keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Uuden hirvikiväärin ostaminen osa 2

Noniin, palatakseni edelliseen tekstiini hieman viisaampana. Elikkäs lähetin hieman yli kymmeneen eri internetistä löytyvään liikkeeseen kyselyä Tikka T3:sta ja kerroin heille tilanteesta. Kaupat valitsin netin kautta eri aseliikkeitä googlettaen, ja aseliikkeistä valitsin sellaisia, jotka myyvät edes joitain tikan malleja. Osassa kaupoista ei siis omilla nettisivuillaan ollut juuri näitä kyseisiä malleja, mutta päätin silti kysyä josko heillä silti niitä olisi. Vastauksia tuli erilaisia, osa lyhyitä ja ytimekkeitä ja osa hieman pidempiä. Itse pidän näistä hieman pidemmistä vastauksista, sillä ne antavat paljon henkilökohtaisemman kuvan myyjän suhtautumisesta potentiaaliseen asiakkaaseen. 7 näistä aseliikkeistä vastasi saman päivän aikana kun viestin olin lähettänyt noin kello 12:00, joten ainakin omasta mielestäni tämä on nopeaa asiakaspalvelua. Seuraavassa vastanneet liikkeet ja muutama sana niistä.

Anon ase ja Tukku Ay Antoi mukavan henkilökohtaisen palvelun ja kaupan päälle vielä edulliset tarjoukset! Päätyi tällä kertaa voittavaksi liikkeeksi.

AV-ase ja erä Oy Antoi loistavaa asiakaspalvelua ja toi vielä harkitsemieni aseiden eroja paremmin esiin, AV-ase ja erä Oy:n Samppaa lainaten: "Pieni virhe piilee laminaattitukin kohdalla, se ei ole puuta, vaan ns vaneria, eli puukuitua, muoviliimaa (n 60%) ja päällä lakkaa, puuta siinä on vain näöksi, se ei elä eikä vetele, on myös jäykempää kuin muovi, jolloin ampumaominaisuudet ovat paremmat kuin muovitukilla, miinuspuolena sitten on suurempi paino, jos etsii kevyttä asetta.". Tosiaan, tuo "pieni virhe" ei siis todellakaan ole aseessa vaan minun edellisessä tekstissäni, jossa pohdin puisen laminaatti tukin kestävyyttä vaihtelevissa sääoloissa. Nousi toisena liikkeenä erittäin positiivisesti esiin muiden joukosta.

Aseliike Matti Kauppi Annettiin vinkkiä CZ:n mallin väärin kirjoituksesta, sekä hyviä pointteja hankittavan aseen painosta. Kuten esim. "mitä tukevammmilla patruunoilla ammutaan, sitä epämieluisampi on kevyt ase.". Hinnat löytyvät nettisivuilta.

Aseliike Rantanen Itse en nettisivuilta onnistunut hintoja löytämään, mutta mailiin vastasivat hinnat asiallisesti.

Juvan Rauta ja Maatalous Annettiin tarjoukset ja kerrottiin toimitusajat.

AA-metsästys Pahoitteli, ettei kyseistä kaliberia löydy varastostaan. Nettisivuilla olikin T3:sesta ollut vain .308:ja, mutta kannatti se silti kysyä.

Ahti Huvila Ilmoitti nettisivuiltaan hintojen löytyvän, ja niinhän sieltä löytyykin.

Hintaeroja ei hirveästi liikkeiden välillä päässyt syntymään, sillä Lite SS keskiarvoksi kuudelta kaupalta, joista ko. asetta löytyy niin muodostui noin 950€. Neljä kuudesta (66,6%) ko. asetta myyvästä liikkeestä myy asetta 950€ tai alle hintaan, jolloin voisi sanoa, että hintaeroa ei juurikaan ole ja asetta ostettaessa kannattaa mieluiten suosia paikallista ja pienempää yritystä kuin suurta toimijaa.
Laminoitua mallia katsottaessa aseiden keskiarvo hinnan osalta on noin 1250€. Tässäkään mallissa ei mitään järkyttävän isoja hintaeroja syntynyt. Hinnat ovat tämän hetkisiä hintoja ja voivat luonnollisesti elää tässä kokoajan, joten asetta ostaessasi suosittelen ottamaan yhteyttä eri aseliikkeisiin, joita löytyy joko tästä kirjoituksesta tai sitten ihan googlettamalla helposti.

Nämä hinnat koskevat siis vain pelkkää asetta ja jos olet ostamassa kiikaria tai muuta aseen mukaan niin saatavilla on varmasti erilaisia pakettitarjouksia. Itse laitan tilauksen menemään Anon ase ja Tukku Ay:n kautta ja päädyin laminoituun malliin loppuen lopuksi. Toinen kauppa Anon aseen lisäksi mitä voin suositella on AV-ase ja erä Oy, vaikka en sieltä tällä kertaa tilaakkaan, niin kyllä heidän asiakaspalvelunsa ja kilpailukykyiset hinnat jättivät hyvän mielen ja tulen vielä heidän palveluja käyttämään varmasti tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti