sunnuntai 25. elokuuta 2013

Viides päivä, sunnuntai

Todellakin, ketun pillitystä kävin yrittämässä hirvitornissa naamioverkon suojista. Aivan täysin uutena asiana minulle, luin pillin paketista ohjeet ja aloin rääkymään noin 3-4minuutin välein noin 25sekuntisia sarjoja, sekotellen välillä pitkiä ja välillä lyhyitä huutoja. Ajattelin, että kenties sieltä joku tulisi kurkistelemaan ja latailin haulikkoa samaan aikaan. Noin puoli tuntia pilliteltyä alkoi kuulua takaatani pikkulintujen varoitusääniä ja toiveeni heräsi, olisiko kettu mennyt halpaan ja lähestyy nyt tornia ojan pohjaa myöden. Noh, tätä varoitusääntä jatkui noin 10minuuttia ja sen jälkeen loppui, ilman että mitään näin. Eli todennäköisesti vain joku pikkulintujen keskinäinen valtataistelu, joka suotta minulle toivoa antoi. Jatkoin tämän jälkeen vielä noin tunnin ajan, ilman minkäänlaista tulosta, täytynee ilmeisesti paneutua hieman asiaan ennen kuin ensi kerran lähden samaa tekemään...

Illemmalla oli tarkoitus mennä tammukkaa naaraamaan, mutta kyseiselle lammelle ei päässyt oikein menemään kun viereinen suo oli sen verran löysä, että kävely rantaan oli mahdotonta joten tyydyimme siirtymään hieman etäämmälle järvelle tekemään tulet ja hieman kalastamaan. Kalastaminen tuotti hyvää tulosta ja ahvenia tuli useampikin, joista suurimpana sain hieman alle 800grammaisen yksilön. Ei tosin vieläkään täytä tavoitettani tuosta yli kilon kyrmyniskasta, mutta onhan tässä vielä aikaa!
Sää oli puolipilvinen ja ahven tuli sinivalkoiseen salamanderiin (18gr). Salamanderi oli sen takia kiinni, että järvelle on istutettu myös kirjolohta jossain aikoinaan, niin piti yrittää josko sattuisi vaikka sellainenkin iskemään kiinni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti