sunnuntai 25. elokuuta 2013

Päivä varisjoella a.k.a. Kuudes päivä paikalla!

Löytyykö sateenkaaren päästä myös kaloja?
Ahvenen kalastamisen jälkeen maanantaina oli aika miettiä, josko sitä pitäisi joella käydä tähän väliin kun kerran pohjoiseen ja hyvien jokien lähelle on tullut reissu tehtyä. Oli 19.8. ja sorsastus ja karhustus alkaisi huomenna ja tässä olisi hyvin aikaa rentoutua vielä kalastuksen parissa kunnes metsästys pyörähtäisi käyntiin!
Noh, pakkasin mukaani eväsleipiä, muutaman makkaran, neljä olutta ja puolitoista litraa vettä ja olin valmis lähtemään! Joelle saapuessani ihailin kaunista maisemaa ja huomasin, että kun vesi on näin matalalla niin jokeen pääsee onneksi kahlaamaan myös ihan kumisaappailla, mikä oli kannaltani iloinen yllätys. Mukananihan ei nimittäin ollut kahluuhousuja, sillä ne on jossain kotopuolessa varastossa. Joesta pitäisi harjusta sekä siikaa nousta, joten valitsin vieheekseni pienen punaisen tupsullisen lipan ja ryhdyin kalastamaan. Hetken kahlattuani keskemmälle ja kalastettuani siiman päässe iski jo ensimmäisen kerran, tosin tästä huomasi laiskahkosta käyttäytymisestä siiman päässe uivan hauen, noin kiloinen hauki päätyi kidukset avattuna heinikkoon, jottei verottaisi joen jalokalakantaa.



Kunnianhimoa riittää..
Pari tuntia kului puolipilvisessä säässä ilman uusia tärppejä, kunnes tulin kapeaan koski kohtaan jossa vaihdoin minivaapun paikoilleen ja aloin tahkoamaan koskea läpi, pari askelta ja heitto, pari askelta ja heitto, tällä päätin perata kosken pätkän. Puolessa välissä tätä operaatiotani tunsin pienen tärpin ja muutaman sekuntin kuluttua oli noin 15cm harjus käsissä, jonka yritin mahdollisimman nopeasti vapauttaa takaisin, mutta tästä sai taas lisä pontta kalastamiseen ja uskoon saaliisiin. Samasta koskesta siiman jatkeeksi tuli vielä kaksi about saman kokoista ahventa ja nekin pääsivät elämää jatkamaan takaisin veteen. Sitten alkoikin satamaan oikein kunnolla, onneksi päälläni oli metsästyspuku, joka pitää vettä erinomaisesti ja pitää vielä lämpimänäkin. Sadetta kesti noin kolme tuntia minkä ajan jatkoin kalastamista ja laskin alavirtaa kohti, matkalla tarttui yksi hauki lisää, joka pääsi taas linnunruoaksi pois virrasta. Sitten tuli vastaan saunakoski joka oli erittäin kaunista seutua, ei sillä, että joessa muutenkaan olisi vikaa, mutta saunakosken seutu oli erittäin kaunista! Siellä törmäsin kolmeen muuhun kalastajaan kenen kanssa hetki juteltiin ja sanoivat saaneensa yhden kilosen hauen ja yhden noin 25cm taimenen päivän aikana.




Sillan alta vangittu ilta-aurinko viimeisillä heitoilla.

Sateen jäljiltä saappaani oli täynnä vettä, koska olin pitänyt lahkeita saappaan sisällä, etteivät kastuisi joessa kahlatessani, mutta ajatushan ei ollutkaan niin hyvä kun vaikka housut olivatkin tiukasti saappaassa niin kyllä se vesi aina löytää tiensä perille ja viimeiset pari tuntia meni lätisevillä saappailla kun vettä oli noin puoli litraa per saapas. Saaliiksi minulle jäi päivältä kaksi haukea, kaksi ahventa ja yksi alamittainen ahven, ja tietenkin joku 4cm pitkä mysteerikala joka yllättävää kyllä iski lähes omakokoiseensa lippaan.. Tämän lisäksi jäi toki saaliikseni hyviä hetkiä luonnossa nauttien ja makkaraa paistaen välillä ja leipää ahmien, hyvä reissu vaikkei saalista tullutkaan! Reissuun meni koko päivä ja läpimärkänä oli ihana päästä takaisin mökille ja saunaan kuivattelemaan. Huomenna koittaisi viimein 20. päivä ja alkaisi sorsastus ja karhustus, aamulla olisi siis aikainen herätys, jotta karhua päästäisiin jahtaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti