sunnuntai 18. elokuuta 2013

Neljännen päivän touhuilut.

Eilinen eli Lauantai oli järjestyksessä neljäs päivä perillä. Vaikka oli suunitelmissa mennä päivän jatkuneiden arkiaskareiden jälkeen mini-vaapulla kokeilemaan kalan tuloa järveltä illalla, niin jouduin perumaan tämän ajatuksen, sillä noin klo 21 alkoi tuulemaan erittäin kovaa ja tämän päälle vielä sateen lykkäsi. Siinä sitten pari tuntia ihmetellessäni kuinka illaksi voi noin kova tuuli nousta vaikka tyyntyä pitäisi jouduin luopumaan kalastus ajatuksesta ja tyytymään saunomiseen. Eilen tuli sentään maisteltua edellispäivien tuloksia ja syötyä niin ahventa kuin sienikastikettakin, molemmat erinomaisia!

Eilen kävin lammella kuikuilemassa tilannetta tunnin ajan virvelin kanssa, saamatta kuitenkaan tärpin tärppiä. Positiivisenä asiana kuitenkin huomasin, kuinka samat neljä sorsaa viihtyivät edelleen lammella ja kenties jopa todella odottavatkin tiistaita ja pannulle pääsyä.

Tänään olisi tarkoitus mennä hieman kauemmas kalaan ja käydä kenties koittamassa josko tammukkaa nousisi eräästä metsälammesta. Tammukka joka on varmasti yksi kauneimmista kaloista heti kutu-asuisen nieriän jälkeen. Tarkoitus olisi myös yrittää aivan uutta asiaa, nimittäin ketun pillitystä. Ei tosin hirveän suurin odotuksin, sillä tuskimpa sitä ensimmäisellä kerralla saa mitään aikaiseksi, mutta vähintäänkin mielenkiinnosta. Mutta kyllä se on parin tunnin arvoinen yritys kiivetä hirvitorniin ja alkaa pillittämään, katsoen mitä sinne ilmaantuu, vai tuleeko mitään. Olisihan se hieno kokemus saada edes joku eläin houkuteltua paikan päälle tarkistamaan kuka siellä epävireisesti ja huonosti yrittää matkia haavakkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti