maanantai 13. huhtikuuta 2015

Jämtlanninpystykorvan kehitys, pentuvaiheita osa 1

Nyt on pentu ollut noin kaksi viikkoa meillä kotona ja paljon on ehtinyt tapahtua, pentu on kasvanut noin 1,5kg painoa ja sen kyllä huomaa silmissäkin todella selvästi, puremisesta on tullut tapa, mutta onneksi myös puruvoima ei ole enää niin kova vaan ennemminkin maistelua sormiin, varpaisiin ja lahkeisiin, toki myös naamaan jos tilaisuus siihen tulee. Perus käskyistä pentu on oppinut jo "ei", "istu", "odota", oman nimensä, vihellykseen tulemisen ja "tuo" (lelun tuomisen luokseni), luokse tulo "tänne" käskyllä toimii noin puolilla kerroista. Maahan meneminen onkin seuraavaksi listalla, mutta täytyy kyllä sanoa, että yllättävän nopeasti on kaveri oppinut asioita kun niitä on leikin välissä hieman opetellut ja sitten taas jatkanut leikkiä.

Kakkoja ei ole tullut sisään nyt enää viiteen päivään (eikä myöskään yöllä), tosin koitammekin viedä pennun joka kerta ulos heti kun on herännyt, syönyt tai leikkinyt pitkään ja tämä onkin tuntunut toimivan hyvin. Pissoja tulee vielä satunnaisia silloin tällöin, kerran kaksi per päivä joten siinä on vielä kehittämistä, mutta 9viikkoiselta pennulta en olisi näin hyvää edes vielä odottanutkaan.

Yksin oleminen ei tunnu olevan ongelma, pentu on jätetty kodinhoitohuoneeseen jonne on laitettu peti, muutama lelu, juomakuppi sekä hirvenluu jonka kanssa aika tuntuu menevän nopeasti. Muutama vingahdus tulee välillä kun pentu näkee kuinka itse kävelee pois huoneen ovelta, mutta sitten kun nurkan taakse jää kuuntelemaan niin melkeimpä samantien alkaa joku leikki tai pureskelu ja kaipuu unohtuu. Pisimmillään pentu on ollut nyt 6tuntia yksin ja kaikki meni silloinkin hyvin.

Nyt alkaa huomaamaan kuinka huonekalujen pureminenkin alkaa kiinnostaa, tähän mennessä kun on purun saanut tuntea vain ihmiset ja lelut, mutta nyt tosiaan sohvat, pöydät, kasvit ja oikeastaan kaikki mahdollinen ja mahdotonkin on maistettava. Tämä ei tietenkään yllätyksenä tullut, mutta vaatii hieman tarkkaavaisuutta itseltä ettei johtoja yms saa purtua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti