torstai 30. huhtikuuta 2015

Jämtlanninpystykorvan kehitys, pentuvaiheita osa 2

Täällä taas pennusta kertomassa, eipä tässä juuri muuta ole ehtinyt tehdäkkään muutamaan viikkoon kuin hoitaa uutta pientä kaveria... Elikkäs tuossa maanantaina kun pentu oli 11vkoa vanha niin tuli otettua uudet mitat siitä, painoa on tällä hetkellä 9kg ja säkäkorkeutta 38cm. Kun painon ja korkeuden kehitystä olen vertaillut ruotsalaisen kennelin julkaisemiin mittauksiin niin aika pitkälti ollaan menty noin 1vko edelle noita kokoja. Tässä linkki sivuille, vasemmasta laidasta valitset "vikt & höjd" kohdan niin sieltä löytyy heidän pentujensa kehitys vkoilta 8-37 ja lopulliset 2v mitat. Madotuskin hoidettiin maanantaina ja nyt ensi vkon maanantaina on varattuna ensimmäinen rokotusaika, jospa sitä kohta pääsisi moikkaamaan jo muitakin koiria.

Sisäsiisteys on edelleen aika samaa luokkaa, kakkoja ei ole tehnyt aikoihin sisään, mutta vain yksi päivä on ollut jolloin pissat eivät ole tulleet jonnekkin sisään. Tosin öiset pissaamiset ovat vähentyneet, nykyään enään noin jokatoinen yö on päässyt yllättämään hätä joten eiköhän tässä pikkuhiljaa aleta pääsemään niistäkin eroon.

Korvat nousivat molemmat pystyyn noin 10,5vkon iässä ja alkaa kaveri jo näyttää Jämptiltä. Väritys on vaalentunut paljon alkuperäisestä lähes mustasta, mutta takaselästä kun on hieman pentukarvaa jo lähtenyt niin näyttäisi tumma väri palaavan sieltä alta, ainakin näin toivon sillä itseäni tuo tumma miellyttää hieman enemmän kuin vaalea, tosin tuolla asialla nyt ei oikeastaan olekkaan mitään merkitystä.

Pimeässä asioiden ujostelu on nyt kadonnut onneksi täysin ja enää ei ole merkitystä onko ulkoilemassa pimeän vai valoisan aikaan. Kaikki ihmiset ja eläimet tuntuvat kiinnostavan todella paljon ja menointoa riittää etenkin ulkona ollessa, tosin kun pk-seudulla asutaan niin ei olla vielä päästy metsään vapaana viilettämään, asia korjataan kunhan rokotukset ovat kunnossa niin päästään koittamaan miten pentu irtoaa. Kasvattajan kanssa keskustellessani sain kuulla, että eräs pentueen koirista oli irronnut noin 100m päähän useamman kerran jo noin 9vkon ikäisenä, joten toivotaan parasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti