perjantai 27. syyskuuta 2013

24.8. Yhdestoista päivä pohjoisessa

Eilisen tapahtumien jälkeen kun olimme omalle mökille päässeet takaisin niin päätin pitää yhden päivän kun vain nautiskelen maisemista ja luonnossa olemisesta sen enempää saalista miettien. Edelleen kuivumassa olivat saappaani, metsäpuku, kännykkä, fikkari sekä haulivyö hauleineen. Haulikon kuivasin ja öljysin jokapuolelta tapahtumien jälkeen omalla mökillä, sillä ase ehti olla vedessä kuitenkin noin 10minuuttia ennen kuin toinen vene ehti meidän luoksemme..

 Tämä oli hyvä päivä vetää päälle college housut ja vanha likainen huppari ja lähteä tekemään hieman puuhommia, jotta halot eivät kesken lopu tulevaisuudessakaan. Puita teimme noin neljän tunnin ajan ja siinä ehti taas aika hyvän satsin saada aikaiseksi. Kun olin nähnyt jonkun verran sekasieniä metsän laidassa tuossa puita tehdessä niin päätin lähteä sienestämään. Aika paljonhan sieltä sieniä löytyikin, suurimmaksi osaksi rouskuja, joista löytyi niin kangas-, karva- kuin haaparouskuakin. Näiden lisäksi muutama isohapero ja mikä mukavinta, niin tatteja löytyi erittäin paljon! Tatti saalis muodostui pääosin voitateista sekä punikkitateista ja nämä kaikki sienet kun sekoittaa ja paistaa niin ai että mitä herkkua siitä syntyykään! Paistamisen hoidin niin, että ensin perkasin sienet ja ryöppäsin kaikki rouskut. Seuraavaksi laitoin ryöpätyt vetiset rouskut pannulle ja paistoin niin pitkään kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut, jonka jälkeen lisäsin tatit sekä haperot pannulle. Kun näistäkin on nestettä haihtunut ja sienet ovat hieman pienentyneet niin siinä vaiheessa iso nökäre voita pannulle ja perään suolaa ja valkopippuria. Tämän enempää ei mielestäni sienet mausteita tarvitse ettei niiden oma maku peity liikaa. Tälläistä sekasieni tavaraa tulee sitten laitettua vähän kaikkiin ruokiin lisukkeeksi, mutta jos yksi pitäisi valita niin varmastikkin se olisi kanamunan sekaan aamupalalla mihin tuo sekoitus parhaiten sopii, suosittelen!

Päivän mittaan ei tullut juuri muuta tehtyä, ajokoira päästettiin vapaaksi gps-panta kaulassa vielä illemmalla ja kyllähän sieltä menohaluja löytyikin. Koira teki noin 25km lenkin ja sinä aikana kaksi hienoa pitkää ajoa, eli loistavasti onnistunut treenipäivä koiralle! Kuvia ei vieläkään ole kun en uskaltanut käynnistää kännykkää vaan annoin mieluummin rauhassa vielä kuivua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti