torstai 30. lokakuuta 2014

20.08. Sorsastuskauden avaus

Elikkäs sorsastuskauden avaus hoidettiin taas tuttuun tapaan pohjoisen taivaan alla, ensimmäisenä päivänä varsinaisella avauspäivällä jäi saalis pyöreään nollaan. Sorsat tuntuivat olevan paljon pelokkaampia kuin normaalisti, niitä kyllä näkyi paljon niin vedessä kuin ilmassakin, mutta lentelivät hieman liian kaukaa. Etenkin kun noita teräshauleja käytän niin niillä en lähde ampumaan yhtään kauemmas kuin on tarve, joten jäi asekkin laukaisematta kun ei kohdilleen tullut, selvisinpähän asetta putsaamatta päivästä jos jotain hyvää täytyy hakea..

Kun ei sorsia valoisaan aikaan tullut, niin täytyihän sitä lähteä hakemaan lohtu kalaa kun ei enää ampua olisi nähnyt, niimpä tuli lähdettyä pienelle lammelle ahvenia hakemaan. Välineinä oli ultralight virveli haspelikelalla (avokela) ja siihen kiinnitettynä tuollainen noin 3cm kellertävä vaappu. Tämä kombinaatio ei tietenään hirveän pitkälle lennä heitettäessä, mutta kun ohuella siimalla käyttää niin aivan tarpeeksi pitkälle lammen koon huomioiden. Kalassa tuli vietettyä noin kaksi tuntia siinä iltahämärän tienoilla ja saalista tuli erittäin mukavasti, eli ainakin jollain saralla sain onnistumisen päivälle.

Elikkä niinkuin kuvasta näkyy, niin viisi hyvän kokoista kyrmyniskaa sieltä nousi, muutama pienempikin tuli, mutta ne saivat vielä jatkaa elämäänsä ja hakea massaa lisää ennen kuin ne sieltä nostetaan. Kooltaan kaksi suurinta oli erittäin mukavia, kuvassa näkyvä patruuna on 12/70 niin saa hieman käsitystä koosta kun tuossa nyt ei muuhun oikein pysty suhteuttamaan. Ensimmäinen päivä päättyi siis kuitenkin ihan hyvillä fiiliksillä vaikka ei sorsaa kohdalle suotukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti