tiistai 8. heinäkuuta 2014

Vantaankoskella kirjolohta tavoittelemassa

Tuli tosiaan käytyä tuossa viikonloppuna nopeasti Vantaankoskella pitkästä aikaa. Joskus nuorempana siellä rampannut enempikin, mutta nyt on hieman into laantunut siitä ja omat kalastukset sijoittuvat muille seuduille. Nyt oli kuitenkin ajatuksena muutaman kaverin kanssa, että käydään siinä pari tuntia ja jos kalaa saadaan niin illalla kun oli tarkoitus futista seurata ja grillata niin sitten olisi kala päässyt grilliin.

Elikkäs avokelalla olimme kaikki liikenteessä ja takavuosilta muistimme, kuinka Vantaankoskella on aina toiminut Motonetistä ostetut halvimmat lipat, joissa on koukun tyvellä vielä tupsu karvaa. Joten näitä etsimme pakeista ja itse kiinnitin ennen vanhaan parhaiten kalastaneen värin, eli punaisen muutamalla tummalla pilkulla kyljissä. Kaveri valitsi sinisemmän version samasta lipasta, joka ei itseäni ikinä ollut niin vakuuttanut. Vantaankoskella kun tuntuu usein olevan kirjolohille niin, että mitä räikeämpi ja härskimpi viehe, sen varmempi saalis. Suuntasimme ensiksi parkkipaikoilta koskea ylöspäin, siihen kehä3:n ja padon väliin (eli siis se muuri jossa on kaksi aukkoa josta vesi virtaa). Näiden maamerkkien väliin jää loistava hieman syvempi ja rauhallisemmin virtaava alue, josta aikaisemmin kirjolohta on tullut noin kerran 15min tahdilla. Nyt kuitenkin molemmat pommitimme aluetta hieman liikuskellen ja erilaisia tekniikoita kokeillen noin tunnin ajan, ilman minkäänlaista tulosta, omituista! Kehä III:n alla näkyi muutama perhokalastaja ja yksi virvelin kera, eipä heilläkään näyttänyt sen enempää syövän kuin meilläkään. Päätimme yhteisymmärryksessä, että nyt on siirryttävä toiselle pomminvarmalle paikalle, niimpä tavarat kantoon ja alaspäin. Jos olisin ollut perholla liikkellä niin olisin käynyt kutittelemassa kalojen hermoja siinä puisen sillan alla juuri ennen suvantoa, mutta nyt avokelalla en sinne viitsinyt lähteä sotkemaan.

Toinen "varma"paikka löytyy heti suvannon jälkeen kun joki tekee pienen mutkan ja siinä heti kun virta alkaa hieman vuolastumaan jälleen suvannon jäljiltä. Niillä main näkyy (matalalla vedellä) pinnassa hieman muutamaa kiveä vierekkäin ja näiden ympäristöstä on heittämällä tullut todella usein kalaa. Joten päätimme mennä rantaan ja alkaa siitä haravoimaan kivien ympäristöä. Taas kului noin tunti ja kummallakaan ei tuntunut mitään, päätimme jättää siltä päivältä kalastuksen siihen ja käydä suosiolla ostamassa kaupasta sen puolikkaan lohen ja valmistaa siitä sitten grilliherkkumme. Sovimme myös, että lähipäivinä menemme koko päiväksi kalaan koskelle ja silloin taidan ottaa myös perhovälineet mukaan. Eiköhän silloin ole enemmän kerrottavaa, tuo kerta kun jäi täysin nollille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti